Hotmail op vakantie vanuit het buitenland

Tijdens de vakantieperiode krijgen we veel vragen binnen over het inloggen op Hotmail vanuit het buitenland. Dit komt omdat Microsoft een strenge beveiliging heeft wat betreft het inloggen. Veel hackers gebruiken diverse botnets van computers uit verschillende landen wanneer ze ergens wachtwoorden willen kraken. Bij Microsoft gaat er dus een belletje rinkelen wanneer er bij jou account ineens wordt ingelogd vanuit bijvoorbeeld Spanje terwijl er normaal gesproken altijd vanuit Nederland wordt ingelogd.

Dit probleem kun je niet altijd even makkelijk voorkomen, maar er zijn wel manieren die je hierbij kunnen helpen.

Inloggen vanaf een VPN

Met een VPN (virtual private network) kun je instellen dat andere netwerken denken dat jij momenteel in Nederland zit. Het is een veelgebruikte manier om vooral Amerikaanse content te zien welke is afgeschermd voor iedereen buiten Amerika. Het hoe en wat over VPN’s en over veilig internetten kun je lezen bij de Consumentenbod. Zij hebben een artikel besteedt waarin alles precies staat uitgelegd. Een VPN werkt ook met smartphones zoals de iPhone, iPad en alle Android toestellen.

Je geheime vragen beantwoorden

Wanneer je op Hotmail probeert te inloggen vanuit het buitenland zul je de melding krijgen dat ze een extra beveiliging toegepast hebben en daarom wat additionele informatie van je vragen. In veel gevallen gaat het erom dat ze zeker moeten weten dat jij de persoon bent die daadwerkelijk probeert in te loggen in jouw account. Dit kunnen ze verifiëren door te vragen naar jouw geheime vragen. Let dus ook op dat je niet zomaar wat antwoorden invult bij het aanmaken van je account, want op dit soort momenten is het wel handig bij het oplossen van het probleem.

Je telefoonnummer bevestigen

Tegenwoordig wordt er ook veel gebruik gemaakt van verificatie via mobiele telefoon. Dit zal dan met een SMS gebeuren. Bij de aanmelding bij Hotmail of andere Microsoft producten heb je een telefoonnummer moeten opgeven. In geval van twijfel over dat jij de persoon bent van het account waar je probeert in te loggen zal Microsoft jou vragen of ze je een SMS mogen sturen met daarin een code. Deze code kun jij dan weer invullen zodat ze zeker weten dat jij het was die wilde inloggen.

Komt je er aan de hand van deze informatie nog steeds niet uit? Laat dan onder dit bericht een reactie achter.

Gerelateerde berichten

19 reacties

 1. Paula Bolt

  Vorige week in Andalusië kon ik mijn hotmail niet in. Er werd gevraagd om de laatste vier cijfers van mijn telefoonnummer, zij hadden de laatste twee cijfers al ingevuld, ik zou dan een sms toegestuurd krijgen. Maar zij bedoelden mijn vaste telefoonnummer thuis in Nederland, daar zijn de laatste twee cijfers zoals zij die alvast opschreven. Dan heb ik er dus niets aan om in Andalusië een sms te ontvangen op mijn vaste telefoon thuis. Zeer irritant dat ik dan de hele vakantie geen email kan gebruiken, terwijl er in elk hotel waar we verbleven wel WiFi was. Hoe kan ik dit oplossen?

 2. ik kon vorig jaar niet inloggen in het buitenland met hotmail en met outlook.com en met @liv.nl Hoe regel ik dat zometeen als ik weer met vakantie ga"?

  ik kon vorig jaar in Spanje niet met mijn account is in loggen Ook niet met hotmail en met @live en ik ga straks weer met vakantie en wil graag mijn e mail kunnen zien Thuisgekomen was er geen probleem. Kunt u mij helpen?

 3. Marjan

  Ik kon niet in mijn email in Taiwan. Een sms naar telefoon kan niet want heb daar geen service. Geheime antwoord werkt niet. Heb ik geprobeerd. Hij geeft de melding dat adres en wachtwoord niet kloppen maar in NL geen problemen. Ik ga in augustus voor een jaar naar Taiwan. Zou dan wel graag mijn mail kunnen gebruiken.

 4. Ik ben net naar nederland verhuist om te studeren en moet nu een aaantal gegevens in mijn E-mail checken, maar natuurlijk kan ik niet in mijn e-mail komen, omdat ik een code moet hebben waat ik niet aan kan komen.
  Ik heb nog 27 uur om het in te zenden, dus ik hoop dat jullie snel antwoord kunnen geven.

 5. Hannie

  Ik zit in Italië en kan mijn mail niet in. Ik moet bewijzen dat ik het echt ben door vragen te beantwoorden. Dat lukt echter niet, want ze vragen naar mailadressen aan wie ik recent een mail heb gestuurd. Ik ken geen mailadressen uit mijn hoofd. Kan ik er straks in Nederland er wel weer gewoon in?

 6. Carla

  Ik krijg de reactie van hotmail dat ze een extra vraag naar mijn hotmail emailadres hebben gezonden. MAAR IK KAN MIJN HOTMAIL NIET OPNENEN, DUS DIE VRAAG DAN UITERAARD NIET BEANTWOORDEN.
  Hoe zet ik die extra beveiliging uit????

 7. Margie,

  Hoe kan je aan zo,n code komen die je per sms naar je mobiel gestuurd krijgt,om op een computer te kunnen in het buitenland….?? Want ik kon er nu ook niet opkomen in het
  buitenland,doordat ik een nieuw mobiel nummer heb moeten aanschaffen.

 8. Arie van de watering

  Ik krijg nu wel een 4 cijferige code van Microsoft maar na het invullen krijg ik de reactie dat het 7 cijferig moet zijn. Zo lukt het nooit.

 9. erna ryckewaert

  het lukt inderdaad niet om hotmail in het buitenland te openen, er wordt gevraagd een ander hotmailadres op te geven waar naartoe een code zou gestuurd worden die ik dan kan gebruiken, maar het enige andere hotmailadres is dat van mijn man, dat uiteraard ook niet kan geopend worden. Ik weet hiervoor geen oplossing? (ik heb geen gsm)

 10. Pieter

  Ik ben momenteel in Ierland en het lukt me niet in te loggen op mijn Hotmail adres.
  Het system vraagt naar een tweede emailadres. Dan zie ik een deel van mijn adres met *****@Hotmail.com. wat is hier aan de hand????

 11. Mara

  Hallo,

  Ik studeer momenteel in Barcelona. Het lukt mij niet meer om Skype, Hotmail, en zelfs Apps te gebruiken op mijn pc. Er worden steeds vragen gesteld waar ik het antwoord niet op weet. Ook kan ik alleen een sms laten sturen naar een nummer dat ik een maand geleden heb opgezegd.
  Dit is voor mij ontzettend vervelend omdat ik op mijn Hotmail veel schoolopdrachten had opgeslagen.

  Heeft iemand al een oplossing? Dit is super vervelend.

 12. Freek van ginkel

  Kan nietinloggen met ander e-mailadres vanaf iPad van er ander. Kom steeds automatisch op e-mailaccount van de eigenaar ervan, code die ik aanvroeg werkte niet . Hopeloos ben al 2 uur bezig. Onbegrijpelijk slechte service.

 13. Marlene

  Ben in Vietnam op vakantie en kan mijn mail niet ontvangen. Ik zou een sms- je krijgen op mijn telefoon maar die krijg ik niet. Heeeeeel lastig.

 14. Engels

  Ben momenteel in Brazilie en mij wordt ook gevraagd voor de beveiliging van mijn account het telefoon nummer in te vullen naar dat ze een 4 cijferige code zullen sturen. Nou bstaat er nog een andere mogelijkheid via de code te ontvangen op een ander e-mail adres, voor .deze optie gekozen SIM van NL niet aktief hier. Een nieuw hotmail adres aangemaakt, code ontvangen , ingevuld en dan……………………… meer beveiligingsvragen, zoals vorige wachtwoorden, e-mail adressen waarna je laats een mail hebt gestuurd, alsof ik die uit mijn hoofd ken!!!!!! Heb je ook nog skype dan vragen ze je nog 3 contacte, nou ja!!!!! Dit alles ingevuld en dan……………… sorry te veel aanvragen probeer het over 24 uur nog eens ! (Dit alles ook nog eens in de taal van het land waar je je momenteel bevind)
  Valt je toch nix meer in. Heb mijn e-mailnodig om diverse dingen te regelen vanuit hier
  Ben het eens dat men voorzichtig omgaat met beveiligingen, maar diy slaat toch alles al vanaf 4 dec zonder e=mail;

 15. ernest

  zitten india en heb nu al 11\2 geen hotmail e mail , code al 10 tal maal ingevuld dat ik kreeg op email partner , werkt allemaal niet , geklungel zeg ..

 16. Lia Bertram

  Ik kan na vakantie in Egypte mijn mail niet meer openen en ontvang ook geen code op mijn mobiel.
  Wat nu?
  Behoorlijk vervenend dat ik grwoon niet bij mijn eigen gegevens zoals de email kan komen.

Plaats een reactie: