Hotmail op vakantie vanuit het buitenland

Tijdens de vakantieperiode krijgen we veel vragen binnen over het inloggen op Hotmail vanuit het buitenland. Dit komt omdat Microsoft een strenge beveiliging heeft wat betreft het inloggen. Veel hackers gebruiken diverse botnets van computers uit verschillende landen wanneer ze ergens wachtwoorden willen kraken. Bij Microsoft gaat er dus een belletje rinkelen wanneer er bij jou account ineens wordt ingelogd vanuit bijvoorbeeld Spanje terwijl er normaal gesproken altijd vanuit Nederland wordt ingelogd.

Dit probleem kun je niet altijd even makkelijk voorkomen, maar er zijn wel manieren die je hierbij kunnen helpen.

Inloggen vanaf een VPN

Met een VPN (virtual private network) kun je instellen dat andere netwerken denken dat jij momenteel in Nederland zit. Het is een veelgebruikte manier om vooral Amerikaanse content te zien welke is afgeschermd voor iedereen buiten Amerika. Het hoe en wat over VPN’s en over veilig internetten kun je lezen bij de Consumentenbod. Zij hebben een artikel besteedt waarin alles precies staat uitgelegd. Een VPN werkt ook met smartphones zoals de iPhone, iPad en alle Android toestellen.

Je geheime vragen beantwoorden

Wanneer je op Hotmail probeert te inloggen vanuit het buitenland zul je de melding krijgen dat ze een extra beveiliging toegepast hebben en daarom wat additionele informatie van je vragen. In veel gevallen gaat het erom dat ze zeker moeten weten dat jij de persoon bent die daadwerkelijk probeert in te loggen in jouw account. Dit kunnen ze verifiëren door te vragen naar jouw geheime vragen. Let dus ook op dat je niet zomaar wat antwoorden invult bij het aanmaken van je account, want op dit soort momenten is het wel handig bij het oplossen van het probleem.

Je telefoonnummer bevestigen

Tegenwoordig wordt er ook veel gebruik gemaakt van verificatie via mobiele telefoon. Dit zal dan met een SMS gebeuren. Bij de aanmelding bij Hotmail of andere Microsoft producten heb je een telefoonnummer moeten opgeven. In geval van twijfel over dat jij de persoon bent van het account waar je probeert in te loggen zal Microsoft jou vragen of ze je een SMS mogen sturen met daarin een code. Deze code kun jij dan weer invullen zodat ze zeker weten dat jij het was die wilde inloggen.

Komt je er aan de hand van deze informatie nog steeds niet uit? Laat dan onder dit bericht een reactie achter.

Gerelateerde berichten

30 reacties

 1. Paula Bolt

  Vorige week in Andalusië kon ik mijn hotmail niet in. Er werd gevraagd om de laatste vier cijfers van mijn telefoonnummer, zij hadden de laatste twee cijfers al ingevuld, ik zou dan een sms toegestuurd krijgen. Maar zij bedoelden mijn vaste telefoonnummer thuis in Nederland, daar zijn de laatste twee cijfers zoals zij die alvast opschreven. Dan heb ik er dus niets aan om in Andalusië een sms te ontvangen op mijn vaste telefoon thuis. Zeer irritant dat ik dan de hele vakantie geen email kan gebruiken, terwijl er in elk hotel waar we verbleven wel WiFi was. Hoe kan ik dit oplossen?

 2. ik kon vorig jaar niet inloggen in het buitenland met hotmail en met outlook.com en met @liv.nl Hoe regel ik dat zometeen als ik weer met vakantie ga"?

  ik kon vorig jaar in Spanje niet met mijn account is in loggen Ook niet met hotmail en met @live en ik ga straks weer met vakantie en wil graag mijn e mail kunnen zien Thuisgekomen was er geen probleem. Kunt u mij helpen?

 3. Marjan

  Ik kon niet in mijn email in Taiwan. Een sms naar telefoon kan niet want heb daar geen service. Geheime antwoord werkt niet. Heb ik geprobeerd. Hij geeft de melding dat adres en wachtwoord niet kloppen maar in NL geen problemen. Ik ga in augustus voor een jaar naar Taiwan. Zou dan wel graag mijn mail kunnen gebruiken.

 4. Ik ben net naar nederland verhuist om te studeren en moet nu een aaantal gegevens in mijn E-mail checken, maar natuurlijk kan ik niet in mijn e-mail komen, omdat ik een code moet hebben waat ik niet aan kan komen.
  Ik heb nog 27 uur om het in te zenden, dus ik hoop dat jullie snel antwoord kunnen geven.

 5. Jos

  Waardeloos dat je niet zelf kan bepalen of je in het buitenland je e-mail kan gebruiken.

 6. Hannie

  Ik zit in Italië en kan mijn mail niet in. Ik moet bewijzen dat ik het echt ben door vragen te beantwoorden. Dat lukt echter niet, want ze vragen naar mailadressen aan wie ik recent een mail heb gestuurd. Ik ken geen mailadressen uit mijn hoofd. Kan ik er straks in Nederland er wel weer gewoon in?

 7. Carla

  Ik krijg de reactie van hotmail dat ze een extra vraag naar mijn hotmail emailadres hebben gezonden. MAAR IK KAN MIJN HOTMAIL NIET OPNENEN, DUS DIE VRAAG DAN UITERAARD NIET BEANTWOORDEN.
  Hoe zet ik die extra beveiliging uit????

 8. Margie,

  Hoe kan je aan zo,n code komen die je per sms naar je mobiel gestuurd krijgt,om op een computer te kunnen in het buitenland….?? Want ik kon er nu ook niet opkomen in het
  buitenland,doordat ik een nieuw mobiel nummer heb moeten aanschaffen.

 9. Arie van de watering

  Ik krijg nu wel een 4 cijferige code van Microsoft maar na het invullen krijg ik de reactie dat het 7 cijferig moet zijn. Zo lukt het nooit.

 10. erna ryckewaert

  het lukt inderdaad niet om hotmail in het buitenland te openen, er wordt gevraagd een ander hotmailadres op te geven waar naartoe een code zou gestuurd worden die ik dan kan gebruiken, maar het enige andere hotmailadres is dat van mijn man, dat uiteraard ook niet kan geopend worden. Ik weet hiervoor geen oplossing? (ik heb geen gsm)

 11. Pieter

  Ik ben momenteel in Ierland en het lukt me niet in te loggen op mijn Hotmail adres.
  Het system vraagt naar een tweede emailadres. Dan zie ik een deel van mijn adres met *****@Hotmail.com. wat is hier aan de hand????

 12. Mara

  Hallo,

  Ik studeer momenteel in Barcelona. Het lukt mij niet meer om Skype, Hotmail, en zelfs Apps te gebruiken op mijn pc. Er worden steeds vragen gesteld waar ik het antwoord niet op weet. Ook kan ik alleen een sms laten sturen naar een nummer dat ik een maand geleden heb opgezegd.
  Dit is voor mij ontzettend vervelend omdat ik op mijn Hotmail veel schoolopdrachten had opgeslagen.

  Heeft iemand al een oplossing? Dit is super vervelend.

 13. Freek van ginkel

  Kan nietinloggen met ander e-mailadres vanaf iPad van er ander. Kom steeds automatisch op e-mailaccount van de eigenaar ervan, code die ik aanvroeg werkte niet . Hopeloos ben al 2 uur bezig. Onbegrijpelijk slechte service.

 14. Marlene

  Ben in Vietnam op vakantie en kan mijn mail niet ontvangen. Ik zou een sms- je krijgen op mijn telefoon maar die krijg ik niet. Heeeeeel lastig.

 15. Engels

  Ben momenteel in Brazilie en mij wordt ook gevraagd voor de beveiliging van mijn account het telefoon nummer in te vullen naar dat ze een 4 cijferige code zullen sturen. Nou bstaat er nog een andere mogelijkheid via de code te ontvangen op een ander e-mail adres, voor .deze optie gekozen SIM van NL niet aktief hier. Een nieuw hotmail adres aangemaakt, code ontvangen , ingevuld en dan……………………… meer beveiligingsvragen, zoals vorige wachtwoorden, e-mail adressen waarna je laats een mail hebt gestuurd, alsof ik die uit mijn hoofd ken!!!!!! Heb je ook nog skype dan vragen ze je nog 3 contacte, nou ja!!!!! Dit alles ingevuld en dan……………… sorry te veel aanvragen probeer het over 24 uur nog eens ! (Dit alles ook nog eens in de taal van het land waar je je momenteel bevind)
  Valt je toch nix meer in. Heb mijn e-mailnodig om diverse dingen te regelen vanuit hier
  Ben het eens dat men voorzichtig omgaat met beveiligingen, maar diy slaat toch alles al vanaf 4 dec zonder e=mail;

 16. ernest

  zitten india en heb nu al 11\2 geen hotmail e mail , code al 10 tal maal ingevuld dat ik kreeg op email partner , werkt allemaal niet , geklungel zeg ..

 17. Lia Bertram

  Ik kan na vakantie in Egypte mijn mail niet meer openen en ontvang ook geen code op mijn mobiel.
  Wat nu?
  Behoorlijk vervenend dat ik grwoon niet bij mijn eigen gegevens zoals de email kan komen.

 18. nancy

  De service van Microsoft werlt zo averechts. Ik kan nu op vakantie niet in mijn eigen belangrijke mails komen. Echt waardeloos zo n controlesysteem dat niet juist werkt. Ik kon aan de gevraagde code komen met een hoop gedoe maar zelfs dat is niet voldoejde om in mijn eigen mail te geraken. Wat een service microsoft schandalig.

 19. marjan

  Ik ben er uiteindelijk wel bijgekomen maar het is inderdaad uiterst irritant!! je bent een uur bezig voor je weer bij je mail kan komen. kan dat niet anders??????

 20. frank

  … niemand is blij met die inderdaad zeer irritante veiligheidsregels om je mail in het buitenland te openen, mij lukt het evenmin, zelfs niet met dat tweede e-mailadres, dezelfde miserie begint gewoon opnieuw. en met de uitleg van hotmal lkom je nergens.

 21. Joke

  Pok ik kon dit jaar in Spanje weer niet inloggen.Heb nu al een jaar dit vervelende gedoe heb.Het programma RADAR zou daar misschien iets aan kunnen doen voor iedereen die met dit enorme probleem zit.Het is toch van de gekke dat je je mails niet kan bekijken zodra je over de grens bent?

 22. Ridwan

  Echt overbodig en belachelijk die extra beveiliging. Mensen moeten zelf maar weten waar ze inloggen!! Het gaat softwaregiganten verder niets aan wat je telefoonnummer is. Dit kan achterdocht wekken bij sommige mensen. Geheime vragen zijn zo stom dat je daar geen zinnig antwoord op kan bedenken. Waar hebben je ouders elkaar ontmoet… geen idee!

 23. glenn

  tis niet moeilijk dat het gratis is… je krijgt wat je betaald niets geen service stomme veiligheidsvragen voor je eigen account te openen in spanje isis kan er waarschijnlijk altijd in maar normale mensen worden behandeld al criminelen schandalig hotmail waardeloos als je het niet op reis kunt gebruiken

 24. glenn

  tis van de klote ze weigeren je in je eigen mail mijn zoon die mijn paswoord heeft kan in belgie wel gewoon mijn mails lezen maat¡r ik niet veiligheidsvraag waar i je moeder geboren ik denkt dat ik wel weet war mij moeder is geboren maar zij zeggen dat ze geen gegnoeg gegevens hebben om te deblokkeren en dan vragen ze wat is email van laatste contact en nog van die zever ben op vakentie alsof ik nog dat weet … gewoon klootzakken zijn het zij hacken mijn account mijn facturen alles kan ik niet betalen door hun

 25. Pim Ruisendaal

  Ben op vakantie in Amerika,
  En kan niet op mijn hotmail komen.
  Had vanavond code ingevoerd, deed het ff en daarna moet ik alles weer op nieuw doen.
  Wie kan mij helpen of tips geven??

 26. Mirjam

  Op vakantie in Spanje. Kan mijn hotmail niet in. Informatie opgezocht. Moest ik de laatste 4 cijfers van mijn telefoonnummer invullen. Gedaan. Werd ik gebeld. Kreeg ik een code. En nu werkt het nog niet. Super irritant!!!! )-:

Plaats een reactie: